maandag 15 juli 2013

DIY handzeep met '3D' foto

Zo, eindelijk tijd om dit te schrijven. Via Pinterest kwam ik op dit idee. Helaas zat er geen link achter dus ik weet niet wie het verzonnen heeft. Bekijk hier het voorbeeld dat mij inspireerde (de moeite waard).

Ons eindresultaat

Hoe maak je het?
Maak een leuke foto. In een foto programma flip je de foto horizontaal zodat je dezelfde foto rug aan rug kunt plakken (en dus van beide kanten een mooie afbeelding hebt om naar te kijken.
Knip de foto's uit. Plak ze rug aan rug.
Lamineer ze.
Rol de gelamineerde foto's om een pen heen (om het rollen te vereenvoudigen) en prop het (zonder pen) door de hals van de handzeep.
Duw met een stokje oid op zijn plek.
De foto's uitgeknipt en klaar om te lamineren

Let op: 
Maak je foto iets minder breed/ hoog dan de afmetingen van de fles zodat de foto niet krom gaat staan. Krom is niet erg, maar de foto blijft dan niet in het midden van de fles, maar heeft de neiging tegen de buitenkant van de fles te plakken. Dat komt het 3D effect niet ten goede.

Wat zou ik volgende keer anders doen?

  1. De afmetingen van de fles zijn heel belangrijk. Ik had nu een lange smalle fles. De foto's hadden groter gekund als ik op de verhouding had gelet (mijn foto's zijn meer vierkant vanwege uitstekende armen).
  2. Ik zou de foto's niet rug aan rug plakken, maar apart lamineren en dan met een plakbandje/ naaigaren oid aan de uiteinden aan elkaar vastmaken. Als de foto's eenmaal in de fles zitten zou ik de slang van het pompje door het open midden van de foto's doen. Zo blijven de foto's mooier in het midden van het flesje zitten.
  3. En een flesje zonder zoveel tekst is uiteraard mooier. Maar die heb ik niet gevonden.


Bedankt juffen voor een leerzaam jaar!

2 opmerkingen: