maandag 23 september 2013

God ervaren in het dagelijks leven series

We geloven in God. We gaan naar de kerk. We zingen, bidden en lezen in de Bijbel. Maar ervaren we God ook in ons dagelijks leven? Maakt Hij ook deel uit van de saaie dag tot dag routine dingen, Maandag tot Zaterdag? En zo ja, in welke mate zijn we ons er dan van bewust?

Foto credit
Gedurende de dag zijn er vaak momenten dat ik even een schietgebedje om een en ander doe. Even kort een gesprekje met God. Soms stel ik een vraag en vaak krijg ik ook antwoord. Maar omdat het om zulke kleine dingen gaat en omdat er zo ontzettend veel andere dingen zijn die mijn aandacht vragen, neem ik amper de tijd om 'dank U wel' te zeggen, laat staan dat ik er even bij stil sta.

God doet zoveel voor mij en ik ben mij daar heel vaak niet eens van bewust!

Voor mij persoonlijk geldt dat ik God moet leren zien in mijn dagelijks leven. Hij is er, maar Hij houdt Zich bescheiden op de achtergrond tot ik Hem de ruimte geef om op de voorgrond te komen. Bewust worden van Zijn Aanwezigheid in mijn doen en laten, is een stap in Hem die ruimte te geven.

Verder geloof ik dat wij, als ouders, niet alleen de taak hebben onze kinderen over God en de Bijbel te leren (indoctrinatie en informatie), maar ook om hun harten te begeleiden en in te wijden in het geloof door hun deelgenoten te maken van onze persoonlijke ervaringen en belevenissen.

Wij geven hen als het ware de gelegenheid om even door onze bril te kijken naar een leven met de Heer. 
Ook ik leer daar van - als anderen christenen mij een blik gunnen door hun bril naar even leven met de Heer. Wat een ongelooflijke zegen om elkaar zo te kunnen bemoedigen en sterken in ons geloof in Jezus Christus.

God legt dit jaar het verlangen in mijn hart om Hem te leren herkennen en erkennen voor hoe Hij betrokken is in mijn leven van dag tot dag, moment tot moment, in de grote, maar vooral de hele kleine dingen. En Hem voor die dingen eer te brengen - door Hem te danken en Hem groot te maken daar waar mijn kinderen het horen.

En zo komt deze series tot stand. Gewoon, wat eenvoudige verhalen van hoe ik - of anderen die ik spreek en wiens verhalen ik mag delen - God ervaren in het dagelijks leven. Want ook wij moeten God leren 'zien'.

Doe je mee?
Dat kan op de Facebook Pagina: Jesus in Every Day. Of door een reactie achter te laten. Je kunt ook mailen naar info ed geloofsopvoeding punt net.

Hoe ervaar jij God in je dagelijks leven?

Wil je meer lezen:
How to connect with God in everyday modern life (blog bericht)
Seeing God in Everyday Life (blog bericht)
Evangelize, not Indoctrinate (blog bericht)

3 opmerkingen: