donderdag 21 november 2013

Sinterklaas en de Internationale Piet

Er is veel discussie gaande over 'Pieten' - vooral zwarte pieten. Sommige mensen worden door de zwarte pieten geconfronteerd met de voor hen zeer pijnlijke geschiedenis van de slavernij. Een 'witte baas' met zijn 'zwarte knechten'.

Als christen geloof ik dat wij in vrijheid mogen leven - en dus ook de vrijheid hebben om het feest zo te vieren zoals we willen. Maar ik geloof ook dat God van ons verlangt dat wij uit liefde rekening houden met wat gevoelig ligt voor anderen.
Paulus schreef het zo goed in Romeinen 14 vers 1-7, vers 8-14, vers 15-23 (mouse over verzen voor tekst).


13 Laten we elkaar daarom niet langer veroordelen, maar neem u voor, uw broeder en zuster geen aanstoot te geven en hen niet te ergeren. 14 Omdat ik één ben met de Heer Jezus weet ik, en ben ik ervan overtuigd, dat niets op zichzelf onrein is, maar dat iets onrein is voor wie het als onrein beschouwt. 15 Als u dus uw broeder of zuster kwetst door wat u eet, handelt u niet langer overeenkomstig de liefde.

18 Wie Christus zo dient, doet wat God wil en wordt door de mensen gerespecteerd. 19 Laten we daarom streven naar wat de vrede bevordert en naar wat opbouwend is voor elkaar.


Dit jaar vieren wij dus Sinterklaas met Internationale Pieten! Want wie zegt dat Sint 'wit' moet zijn en Piet 'zwart'? Sint moet vooral oud & wijs zijn en Piet jeugdig en speels. De kleur is onbelangrijk. Misschien krijgen we dit jaar wel een kleurrijk Sinterklaas - zou dat niet gezellig zijn?

Favoriet van internet:Om zelf te knutselen!
Print en kleur. Plak op vlaggetjes, spelletjes, de deur.
Wie kleurt de mooiste Piet?

Nog zo'n internationale piet om zelf een kleurtje te geven.

Vlaggetjes om zelf te maken

Vlaggetjes om zelf te maken

Is Sinterklaas bij jullie dit jaar ook Internationaal? Wat vindt je van de hele discussie?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten