woensdag 11 juni 2014

Vaderdag inspiratie

Schilder een eigenschap
We namen allemaal een canvas. Denk aan Papa: Wat doe je graag met hem? Wat vind je leuk aan hem? Waarom houd je van hem? (Schrijf dit op)
Iedereen gaat nu iets tekenen op zijn canvas dat te maken heeft met papa. Het kan afgeleid zijn van wat er net allemaal bedacht is. Of het gevoel dat papa je geeft. Of je tekent papa zelf. Of papa die samen met jou iets doet. Of iets wat je aan papa doet denken.
Tekening klaar? Dan is het tijd om het in te vullen. Meestal schilderen we eerst zodat de tekening kleur heeft. Daarna versieren we het met allerlei dingen: glitter, watten, stickers, lijm, confetti, chenilledraad, kranten, stof, spijkers, zand... wat je maar wilt totdat je tevreden bent met het resultaat.
Het werd een heel bijzonder cadeau!Word foto
Een heel leuk appje voor weinig geld (minder dan 2euro). Tover een foto om tot woorden - maximaal 10. Je kunt nog heel veel zelf aanpassen totdat het wordt zoals jij het wilt. Verschillende lettertypes, kleuren, schaduw en licht, uitsnijding etc.
De kinderen en ik verzonnen samen de woorden. Hier ons resultaat voor onze jongste (de eerste proef) en Opa. Opslaan, uitprinten en weggeven. Gebruik je een foto van goede kwaliteit? Dan is ook het resultaat van goede kwaliteit en prima op A4 (of zelfs groter) uit te printen.
Nog veel meer!
Op Pinterest zweven natuurlijk ook enorm veel goede ideeën rond - neem eens een kijkje hier voor inspiratie: cadeaus om met kinderen te maken.

Hieronder een aantal van mijn favorieten....De plaatjes spreken voor zich denk ik, maar mocht je graag meer weten klik dan hier. Maak een stoere portret foto...


Wat heb jij gemaakt voor vaderdag?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten