maandag 20 januari 2014

Bescherm Engelen - Gods Uitredding

Gastblog van Gratia

Er is een vriend op bezoek. Hij vertelt hoe God zijn leven gered heeft toen hij geconfronteerd werd door een groep gewapende rebellen die high waren van de drugs. 

Foto bron
Zegt mijn man: Ja, God is een God van uitreddingen. Ik heb eens geteld hoe vaak God mijn leven heeft gered. Ik kwam op 18 keer. Laat ik je er een van vertellen. Ik liep in India, vroeg in de morgen, op weg naar iemand met wie ik een afspraak had. Het was erg mistig en ik had haast. Opeens word ik van achteren om  mijn bovenlijf gepakt en bruusk naar achteren getrokken. Direct daarna vliegt er een trein voor me langs. Als hij voorbij is kijk ik om. Wie heeft mij gered? Er was niemand.

Zoiets heb ikzelf ook mee gemaakt, vertel ik, als kind. Ik was op weg naar het zwembad en moest een Provinciale weg oversteken. In die tijd reden er alleen maar enkele auto’s en niet zoveel zoals nu. Maar toch. Ik was 6 jaar en had geleerd hoe om veilig over te steken. Net wil ik dat doen of ik wordt aan de rugkant van mijn jurkje vastgehouden. Daar passeert een auto vlak voor mijn neus. Ik kijk om … en er was niemand. Een engel, concludeerde ik.

Toen ik 12 jaar was en op de fiets naar school ging, gebeurde me precies hetzelfde. Alleen nu werd ik aan mijn bagagedrager tegen gehouden. Ook deze keer was er niemand anders die dat kon hebben gedaan.
Toen ik 20 jaar was reed ik op mijn fiets in het drukke Amsterdam op een vrij brede en niet zo drukke weg. Opeens hoor ik: Spring!
Ik spring met fiets en al op de stoep naast mij en vlak daarop is er een aanrijding links van me, die mij miste. Ontzetting, schrik en dankbaarheid vechten om de voorrang. De dankbaarheid heeft het gewonnen.

Mijn vader heeft mij al jong bijgebracht dat er beschermengelen zijn. Hij sprak uit (oorlogs-)ervaring.
Psalm 91 was zijn favoriete psalm. Die las hij ieder jaar voor op Oudejaarsavond.

Wie in de beschutting van de Allerhoogste woont
En overnacht in de schaduw van de Ontzagwekkende,
Zegt tegen de HEER: 'Mijn toevlucht, mijn vesting,
Mijn God, op U vertrouw ik.'

Hij bevrijdt je uit het net van de vogelvanger
En redt je van de dodelijke pest,
Hij zal je beschermen met zijn vleugels,
Onder zijn wieken vind je een toevlucht,
Zijn trouw is een veilig schild.

Hij vertrouwt je toe aan zijn engelen,
Die over je waken waar je ook gaat.


Meer lezen? Een interessant artikel: 'God's Uitredding' van Herschepping 2.01 opmerking:

  1. Dankuwel voor deze gastblog! Vaak ben ik me er niet van bewust en dénk ik er ook niet eens aan, het is altijd goed en mooi om deze verhalen te horen!
    Veel zegen in uw leven!

    BeantwoordenVerwijderen