donderdag 6 maart 2014

Ramen beschilderen op de 1e verdieping

Het maken van een raam schildering of muraal is niet zo moeilijk. Lees bijv. in deze blog over het maken van een Lego Ninjago raam schildering met een stap voor stap beschrijving hoe je zoiets kunt aanpakken.

De snelste (en vaak mooiste) methode is om een tekening op maat uit te printen en over te trekken. Lees hoe je een tekening op maat kunt printen in dit bericht.

Maar wat nu, als het raam zich op de 1e verdieping bevindt? En als het raamdeel dat open kan naar de verkeerde kant opent? Hoe krijg je dan de tekening op het raam geplakt?


Ja... je kunt een hele hoge ladder gebruiken. Nu ben ik niet snel bang, maar zo hoog op de ladder staan - dat is niet aan mij besteed. Ik moet zeggen dat ik veel bewondering heb gekregen voor schilders en ramenlappers die dat vele malen per dag doen.

De tekening op een hoog raam plakken
Je hebt nodig: een hele lange raam wisser en het liefst ook nog een hele lange stok.

Je plak een stuk breed plakband dubbel op de kant van de tekening.


Je drapeert de tekening over de wisser en brengt hem naar boven.


Klem met de wisser de tekening tegen het raam en positioneer het waar je het hebben wilt.


Met de lange stok duw je nu de tekening daar waar het plakband is, tegen het raam zodat het blijft plakken.


Alle hoeken vastgeplakt? Gauw naar binnen en overtrekken maar.


Als je klaar bent kun je eenvoudig de tekening van het raam trekken met de stok of wisser.

Het is even gepriegel, maar het werkt wel!

Mocht je de techniek van het tekenen met een flesje willen hanteren (van harte aanbevolen - scheelt aanzienlijk in tijd en je lijnen zijn zoveel mooier) en wil je lezen hoe je snel en eenvoudig kunt 'inkleuren' zonder druipers, zap dan snel naar deze blog en lees verder!

Heb je nog een tip dan hoor ik dat graag. En als je zelf een schildering gemaakt hebt - link je dan naar een afbeelding van het resultaat? Creativiteit stimuleert.
Veel plezier ermee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten