1. Banaan-Nutella-Topping Ijs
Pel je banaan. Snijd in 2 of 3 stukken. Stop voorzichtig een cake-pop stokje in de banaan. Doe in de vriezer totdat de banaan bevroren is. Of bevries de banaan niet.
Smeer voorzichtig rondom met nutella. Doop de nutella tot slot in een topping naar keuze: kokos, nootjes, iets anders naar eigen keuze.
2. Geschaafd ijs met smaak
Maak eerst de smaken van groenten en fruit. Bijv. 1 biet & 1 aardbei (rood). Of 1 sinasappel (geel). Of 1 zoete aardappel & 1 wortel (oranje). Of 1 selderij stronk & 1 groene appel (groen).
TIP: Kijk voor meer smaken bij smoothies (wat lekker drinkt is ook lekker bevroren)!
Schaaf ijs. Of doe het even in de blender (is sneller).
Doe wat schaaf ijs in leuke bakjes en laat de kinderen hun eigen ijsjes versieren.
Smullen!
http://www.superhealthykids.com/healthy-kids-recipes/all-natural-no-dye-rainbow-snow-cones.php |
3. Kiwi-chocola Ijs
Pel een kiwi. Snijd in dikke plakken (1,5-2cm). Optioneel: invriezen.
Smelt wat chocolade au bain mari.
Doe voorzichtig een ijs stokje in de kiwi en doop in de chocola.
Laat afkoelen.
Opeten maar!
4. Kiwi Sorbet
http://www.superhealthykids.com/recipes-blog/kiwi-sorbet.php |
5. Watermeloen Ijs
Snijd een lekker rijpe watermeloen in stukjes die lijken op ijsjes (zie afbeelding).
Snijd met een mesje een opening in de schil zodat je er een ijs stokje erdoor kunt steken.
Heerlijk bijv. bij een BBQ!
6. Aardbei-Yoghurt ijsjes.
Halveer grote aardbeien.
Leg de aardbeien op een bakplaat met bakpapier en giet er yoghurt over.
Voor een iets zoetere variant gebruik je vanille yoghurt.
Invriezen en dan smullen maar!
http://www.glamour.com/health-fitness/blogs/vitamin-g/2011/09/afternoon-snack-dip-strawberri.html |
7. Blauwe Bessen Yoghurt Ijs
850g yoghurt, 200g blauwe bessen, 1 eetlepel honing.
Mix de honing met de blauwe bessen. Voeg de helft van de yoghurt toe. Blend samen met een blender.
Vul je ijsjes mallen: eerste helft met gewone yoghurt, 2e helft met blauwe bessen yoghurt.
Invriezen (24uur) en dan smullen maar.
PS Neem een kijkje op de website waar dit recept vandaan komt. Zij heeft ook nog Frambozen-Limonade Ijs, Kiwi-Ananas Ijs, Aardbeien Ijs, Aardbei-Banaan Ijs en nog heel veel meer!
http://www.theslowroasteditalian.com/2012/06/blueberry-vanilla-yogurt-popsicles.html |
8. Yoghurt Fruit Ijsjes
Doe bakpapier op een bakplaat. Giet een toef vruchten yoghurt op het bakpapier. Leg een stokje in de toef en bedek met nog een beetje yoghurt. Doe daar wat verse vruchten op ter versiering (optioneel). Doe de bakplaat een uurtje in de vriezer et voila: yoghurt fruit ijsjes!
Lekker bijv Aardbeien yoghurt met verse aardbeien. Of bosvruchten yoghurt met blauwe bessen. Of perziken yoghurt met wat perzikken.
TIP: Voor extra gezond kun je je eigen vruchten yoghurt maken. Gewoon wat vruchten pureren door yoghurt (proef even of het zoet genoeg is en voeg evt. wat honing toe)! Heel gezond en misschien nog lekkerder!
9. Aardbei Yoghurt-Koek Ijs
166g (1 cup) gehalveerde aardbeien - pureer deze. Dit wordt je midden stuk.
470g (2 cups) vanille yoghurt.
Koekjes (1/2 cup). In het recept worden Vanille Oreos gebruikt, maar deze vind je niet in de NL winkels. Zelf gebruik ik digestives of marie biscuits.
Verkruimel de koekjes, mix met de yoghurt.
Als vormpjes zijn hier kleine plastic bekertjes gebruikt, maar je kunt gewoon gebruiken wat je in huis hebt. Om een mooie scheiding te krijgen moet je steeds tussen lagen 30 minuten invriezen. Ik ben van snel en makkelijk dus ik zou de lagen voorzichtig op elkaar doen. Iets minder mooie scheiding, maar even lekker :)!
http://www.bakersroyale.com/fruit/strawberry-shortcake-popsicles/ |
10. Appelmoes Ijs
Heb je nog leuke ijs vormpjes? Doe er wat appelmoes in en vries het in. Heerlijk voor de allerkleinsten!
TIP: Doe er een kort stokje in zodat de kleine niet zulke koude handen krijgt.
11. Banaan Kokos Ijs
Snijd de banaan door de helft zodat je 2 'ijsjes' hebt. Steek een stokje voorzichtig in de banaan. Los een beentje honing in water op en smeer deze op de banaan. Rol vervolgens in kokos snippers en vries het geheel in (minimaal 24uur). Hmm, smullen!
12. Framboos Banaan Ijs
1 1/2 bevroren banana plus 75g (1/2 cup) bevroren frambozen plus 78g (1/3 cup) Griekse yoghurt. In de blender mixen tot het glad is. Meteen opeten!
Te zacht geworden van het blenden? Dan nog even in de vriezer doen.
Kijk ook op de site voor het recept van banaan-pindakaas ijs!
Het ziet er heerlijk uit!
http://www.superhealthykids.com/recipes-blog/healthy-3-ingredient-ice-cream.php |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten